2019-07-22 10:00:51• hírek • Bede Emőke

Fegyverropogás az államhatár közelében: csempészeket ért tetten a határrendészet

Július 19-én, 23 óra táján az avasfelsőfalui határrendészek a szokásos ellenőrző körútjukat járták, amikor is az államhatár közelében egy több főből álló bandát vettek észre, melynek tagjai szemmel láthatóan méretes kartondobozokat cipeltek Bikszád irányába.

Az egyenruhások azonnal megállásra szólították fel őket, ám a férfiak a parancs hallatán inkább eldobták a portékát, majd futásnak eredtek. A határrendészek ekkor kétszer is levegőbe lőttek figyelmeztetésként, viszont a futárok ettől sem gazoltak be igazán, hanem egész addig menekültek, míg ismét ukrán felségterületre értek. A hatóság a lehető legrövidebb időn belül értesítette az szomszédos kollégákat, illetve ezzel párhuzamosan átkutatták az érintett területet. A román területen fellelt dobozokban nem kevesebb mint 17 600 csomag cigarettát találtak, melyeknek összértéke a becslések szerint 205 920 lej.


A határrendészet csempészet címszóval nyomozást indított az ügyben, melynek nem csupán a csempészek azonosítása a célja, hanem az is, hogy feltérképezzék és felszámolják a teljes bűnszövetkezetet.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: